Salāti cilvēces vēsturē zināmi jau tūkstošiem gadu. Kopš sendienām dažādi salāti ir bijuši viens no galvenajiem ēdieniem uz svētku galdiem.
Tomēr senajā Romā un Grieķijā nebija sātīgu salātu. Cilvēki ēda tikai diētiskos salātus, kas kļūst arvien populārāki arī mūsdienu pasaulē.
Vienlaikus nevar teikt, ka sātīgi salāti ar majonēzi paliek otrajā plānā. Svētkos šādi salāti ir visaktuālākie.
Šodien pagatavosim vienkāršus, vasarīgus dārzeņu salātus vasaras galdam ar paštaisītu majonēzi.
Lasi arī: 48 gadīgs vīrietis raidījumā atdzīstas, ka nonācis trajā situācijā ar dēla bijušo līgavu
Vasaras salātu sastāvdaļas:
200 grami krabju nūjiņu;
3 gurķi;
150 grami sarkano pupiņu;
2 daiviņas ķiploku;
200 mililitru augu eļļas;
tējkarote cukura;
⅓ tējkarote sāls;
1 tējkarote citronu sulas;
½ tējkarote sinepju.;
1 ola.
Ir gan vairāki svarīgi triki ka jāievēro,
Šķir otru lapu, lai tos uzzinātu un redzētu pagatavošanas gaitu soli pa solim
Tevi noteikti interesēs
- Māsa pameta darbu ārzemēs un atgriezās mājās ar negaidītām ziņām: nezinu ko mums tagad darītby Rinalds Bergmanis
- Mājas majonēze 5 minūtēs – ideāla recepte Lieldienu salātiemby Anete Vītola
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma